Prethodne izložbe

2018

ЈАНУАР

 

Смиља Иветић

НА КРИЛИМА ПАГАНСКОГ

 

Glasnik, Smilja Ivetic

Смиља Иветић / Гласник / СУЛУЈ 2018

 

U fokusu slikarstva Smilje Ivetić su dinamična i ekskluzivna tumačenja simbola, u službi intimnog i mitskog, gde se figure smeštaju u jedan bestežinski prostor, aludirajući na daleke religijske predstave. U zvučnom koloritu I širokim površinama pred nama se stvara jedna nova pojava – čudnovati svet prepun bića iz dalekih sećanja, splet kreativnih stvorenja inspirisanih vizantijskom umetnošću, kao i umetnošću romaničke Katalonije.

Smilja Ivetić, rođena je 1983. Godine u Beogradu. Diplomirala je slikarstvo 2009. na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Slobodana Roksandića. Član je ULUS-a od 2009.g. U statusu samostalnog umetnika od 2009. g. Doktorsko umetničke studije završava kod mentora dr. umetnosti profesora Milete Prodanovića. Izlagala je samostalno i grupno na više izložbi u zemlji i inostranstvu.

 

………………………………………………………………………………………

 

2017

ДЕЦЕМБАР

Маша Ђуричић Џуџевић

РЕФРАКЦИЈА ИДЕНТИТЕТА

pozivnica - djuricic dzudzevic

 

……………………………………………………………………………………………………..

 

Ђорђе Аралица

Chain Effect

У Галерији СУЛУЈ, у току је самостална изложба скулптура вајара Ђорђа Аралице, под називом Chain Effect. Изложбу чини поставка скулптура од варених ланаца, избор из опуса које је уметник стварао у протекле три године.
Пo рeчима аутора, његово уметничко интересовање креће се у домену истраживања међуодноса скулпторалне форме, медија и простора, као и односа уметности скулптуре према ефемерном контексту савременог света.

Добродошли!

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

…………………………………………………………………………………………..

Новембар

31.10′-11.11.

Коштана Ђурић

ПОТРЕБА ЗА ПОДСЕЋАЊЕМ

 

Од 31. октобра до 17. новембра у Галерији СУЛУЈ могли сте погледати самосталну изложбу цртежа и објеката ауторке Коштане Ђурић, под називом ПОТРЕБА ЗА ПОДСЕЋАЊЕМ. Уметница изражава паралелизам између личног и егзодуса анонимног мноштва, осећаја изопшености, губитка дома и корена…Ипак, дела не одишу песимизмом већ фином меланхолијом и готово дечјом емотивношћу и поетичношћу…
Мирјана Бајић, кустос

DJURIC.SULUJ.2017.POZIVNICA

 

 

 ………………………………………………………………..

Октобар

16 – 28.10.

     Од 16. до 28. октобра у Галерији СУЛУЈ могли сте погледати самосталну изложбу цртежа Андреја Конопека под називом КУЛЕ СЕ ГРАДЕ ИЗНУТРА. Аутор се представио цртежима галеријског формата фантастичне тематике, у техници туш и перо.

KONOPEK.SULUJ.2017

 

……………………………………………………………………………………………………….

 

Милицa Стојшин  /  МИШ – Мала Илустраторска Школа

14. октобар / 12 – 13:30h

    У Галерији СУЛУЈ, у суботу 14. октобра од 12 до 13:30h, одржаће се дечја уметничка радионица Милице Стојшин МИШ – Мала Илустраторска Школа. Октобарска радионица ЛОВАЦ НА СЛОВЦА намењена је првенствено ђацима првацима, али су и сви остали креативци добродошли, придружите нам се!

MilicaStojsin.malailustratorskaskola.MIS.pec1-2017

 

………………………………………………………………………………………………………

 

Драган Трајковски

A B C D F . . . Y O U

2 – 14. октобар

Самостална изложба Драгана Трајковског A B C D F . . . YOU.
Изложба серије фотоколажа, чији је фокус игра утицаја историјских и актуелних личности из света јавности и политике на уметника…
Мирјана Бајић, кустос

TRAJKOVSKI.ABCDEF_YOU

 

………………………………………………………………………………………………………

Септембар

Жељко Виторовић

РЕГИСТАР

 

Inženjer, VITOROVIC

Инжењер

 

……………………………………………………………………………………………………………………..

Август

Мека скулптура –  тешке мисли
Soft Sculpture – Hard Thoughts

10 – 31. 08. 2017.

Invitation card SULUJ sr

www.mojatelje.com

 

У четвртак 10. августа, у 20h,  у Галерији СУЛУЈ биће отворена међународна вајарска изложба  Мека скулптура – тешке мисли / SOFT SCULPTURE – HARD THOUGHTS, по ауторском концепту уметнице Невене Поповић.

Изложба ће окупити двадесетак аутора из Србије, Црне Горе, Шпаније, Турске, Сједињених Америчких Држава, Грчке и тако даље. Поставка се може погледати до краја августа,  а пратиће је и презентације учесника изложбе  и  уметничке радионице.

“ Изложба „Мека скулптура – тешке мисли“ (Soft Sculpture – Hard Thoughts)  афирмише специфичан скулпторски израз где уметници користе нетипичне материјале за израду скулптура и инсталација. Материјал не представља само средство за решавање скулпторске форме, већ је он и језик којим се дају лична виђења и поетике,  а  путем опозиције  –  супротности са мекоћом материјала  наглашава се  контекст рада.

Тешка времена доносе и тешке мисли. Шта се дешава када нас изда стрпљење и када очајнички покушавамо да променимо тренутну позицију или да се померимо са мртве тачке.“

Невена Поповић  / Аутор пројекта

Јул

7. јул  –  7. август  /  Летња галеријска пауза

………………………………………………………………………………………………………

Милицa Стојшин  /  МИШ – Мала Илустраторска Школа

  1. јул

У Галерији СУЛУЈ, у суботу 1. јула од 12 до 14ч одржаће се дечја уметничка радионица Милице Стојшин МИШ – Мала Илустраторска Школа. На јулској радионици – обележавамо половину овогодишње сезоне, разгледамо радове, причамо о досадашњим темама и цртамо КРУГОВЕ.

 

Јун

19 -30. jun

Tragovi zločina i dokazi sreće / Jelena i Marija Aranđelović

U Galeriji SULUJ  možete do kraja juna pogledati zajedničku multimedijalnu izložbu Jelene i Marije Aranđelović pod nazivom Tragovi zločina i dokazi sreće . Postavku, koja se bavi pojmom sećanja, čine video rad Marije Aranđelović i najnoviji slikarski opus Jelene Aranđelović.

Arandjelovic-pozivnica-SULUJ-2017

 

“ Čovek celog života traga za onim što je zaboravio ili pokušava da potisne ono čega ne želi da se seća. Naše sećanje nalik je slikama rađenim prema starim fotografijama: figure su tu, mizanscen je moguće upamtiti, pa, ipak, nešto nedostaje. Suprotno, posledice, dokaze užasnog događaja koji se odvio u prošlosti moguće je ukloniti ali on nikada neće biti zaboravljen. Odabir sadržaja koje imamo u svesti čini nas ljudima, stvorenjima naprednijim od svih drugih na našoj planeti. Takođe nas snabdeva oružjem za zverstva za kakva zveri nisu sposobne. “

Jelena Aranđelović, Beograd, 2017.godina

………………………………………………………………………….

29.мај – 17.jун

РЕТРО – УВИД / ЗАКЛОНИ И ЧИСТИНЕ

Зоран Јовичић

   У Галерији СУЛУЈ, у продуженом термину – до 17.јуна, можете погледати изложбу историчарке уметности Светлане Јовичић и уметника Зорана Јовичића РЕТРО – УВИД / ЗАКЛОНИ И ЧИСТИНЕ.

   Изложба представља публици две деценије стваралачког рада Зорана Јовичића у области сликарства, приказане кроз контраст две целине радова – два унутарња погледа – на интимни, лични, простор и урбани, градски, простор.

 

Pozivnica 2

 „Ова изложба је крајње сажет осврт вишедеценијског сликаревог баратања погледима и позицијама, заправо визурама успостављеним између изолованости и искорачења у јавни простор. Она, с једне стране, осветљава уметника као само-ускраћеног собног азиланта а с друге стране, уметника као агилног номада градских четврти. Тако се овде присутни радови разликују по мотивима сликаним “у четири зида“ и оних претходно скицираних “међу светом“ на чистини урбаних попришта родног града.
ЗАКЛОНИ
Хронолошки старије “Столице“ излагане у Галерији Коларчеве задужбине 1998. године иако сведене на само један кућевни мобилијар, представљају колористички засићену слику по себи, уједно ликовно богату и наративно способну да представљеном предмету приушти особине стања и расположења, тј. да разноврсношћу и галантношћу појединачних поза/упризорења, “глувим“ столарским производима, обезбеди атрибуте људских, пре свега женских диспозиција. (Слике носе наслове: Отмена, Свечана, Раскошна, Узнемирена, Туробна и сл.)
ЧИСТИНЕ
Низ скица које су у Карађорђевој улици у Београду настајале уочи бомбардовања, добиле су своју пуну ликовну егзекуцију на великим платнима излаганим након рата, у октобру 1999. године у Галерији 73. Као крајњи опоненти претходној изложби, у суженом бојеном спектру смеђе умбре, цинобера, оловно беле и мрке, ове слике костура престонице нису само представљале црни флор понижења ратног разарања већ и дугогодишњу емпатију уметника према стању остављености/немоћи грађевине, према пропадљивости угруваних и испошћених фасада, али и мистичну везаност сликара грађанина за бројне примере не-урушивости и постојаности самог Стила као аватара хуманитета старих школа и добрих мајстора архитеката.“
Светлана Јовичић, ист.ум.

 

……………………………………………………………………………………..

3. јун

Милица Стојшин  /  МАЛА ИЛУСТРАТОРСКА ШКОЛА – МИШ

РИТАМ ЛИНИЈА

milica.stojsin.MIS.2017.3.jun

 

……………………………………………………………………………………………..

Maj 2017.

15. мај

ЦРТЕЖ КАО БЕСКРАЈНА МИСАО  /  Веселин Рајовић

rajovic.suluj.01

Aмбијентална целина цртежа – инсталација у простору.

Веселин Рајовић рођен је у Бару 1956. године. Дипломирао је на Наставничком факултету у Никшићу и Академији уметности у Приштини. Више пута је награђиван за стваралаштво у области ликовних уметности. Редовни је професор на Факултету уметности Универзитета у Приштини (Звечан – Косовска Митровица).

„Концепт изложбе сачињава постављање цртежа на под као део „недовршене мисли“ у којој се експресија појављује некад мање а некад више, као звук схватања простора. Наиме, како пртина на снегу остаје бела на белом (бело је и површина папира на којој интервенишем – цртам), тако и линија, боја, флека, би били део одраза те белине, тог експресивног звука, која би стварала бео простор у којем би се „сударали“ линија, боја, мрља, међусобно исказујући недовршену мисао, не заокружујући је, већ само на моменте наглашавајући идеју (човек који хода и гледа у земљу), на стих или знак. Бодљикава жица је коришћена да раздвоји две слободе, а то између слободе мислим да је цртеж“ В. Рајовић

 

20. мај

Милица Стојшин  /  МАЛА ИЛУСТРАТОРСКА ШКОЛА – МИШ

РИТАМ

У оквиру овогодишње манифестације Ноћ музеја у Галерији СУЛУЈ могли сте, у оквиру Дечје туре, да учествујете у илустраторској радионици Милице Стојшин МИШ. Тема радионице била је РИТАМ, инспирација – стваралаштво италијанског уметника Ђорђа Морандија, а задатак за мале цртаче – разиграти ритам линија.

MILICA STOJŠIN, MIŠ2017,PLAKAT05

 

4-13. мај

ПЕТРИФИКАЦИЈА ПУТИ   /   Александра Драгањац

DraganjacA001

Oд 4. до 13. маја у Галерији СУЛУЈ можете посетити изложбу младе уметнице – вајарке Александре Драгањац (1990), под називом ПЕТРИФИКАЦИЈА ПУТИ. Уметница је завршила дипломске и мастер студије на Факултету уметности Звечан – Косовска Митровица. Чланица је УЛУКиМ и Удружења ликовних и примењених уметника Краљево.

Поставку чини серија цртежа и циклус скулптура камерних димензија.

“ Склад форми, чистота израза, виртуозност, поштовање различитих структура, колорита и степена податности материје камена (обојеног, порозног, глатког, хладно или топло белог), уз неколико скулптура у светлом дрвету, стоје у основи стилског или појавног утиска овог опуса. У његовим дубљим слојевима препознајемо смелост уласка у анатомију сексуалности, не само сопственог пола, већ и оног другог, парадоксалност игре удубљених и испупчених форми, микро светове који се шире, померајући се изван природно задатих граница пути. Живећи у свету који је од женске и мушке сексуалности направио посао, запоседајући медије тиранијом обојених слика, Александра указује, својим интимним врло сензуалним скулптурама – деловима једног посебног „дневника“, да постоји друга обала „спаса“ на коју само елегантни, уметнички саздан брод може да нас пренесе.“
Мирјана Бајић, историчарка и теоретичарка уметности

                  a.draganjac.02         a.draganjac.01

 

24.4.2017.

МЕДИТЕРАНСКЕ ЕТИДЕ  /  Саво Рупић

У Галерији СУЛУЈ у току је самостална изложба слика – уља на платну и мозаика академског сликара Сава Рупића, под називом МЕДИТЕРАНСКЕ ЕТИДЕ.
Рупић је рођен у Загори, код Требиња 1963.године. Завршио је Академију ликовних уметности у Новом Саду. Одржао је велики број самосталних и колективних изложби. Од 2005.г. члан је УЛУБИХ-а. Ангажован је у звању вишег асистента на АЛУ у Требињу.

             Savo Rupic (12)         Savo Rupic (16)         Savo Rupic (13)

„…Стално се приближавати себи и природи, значи и откривати сликарство, не као стил или средство пројекције, већ само биће света. Чему тако јаке речи за сликарски опус у коме се веселе оранж жуто и ноћно плаво, плешу беле флеке попут бехара у ноћи или пахуља, тамно црвене у зеленилу? Слике Сава Рупића, мада делују каткада неуједначено и непрепознатљиво, имају чврсту константу, чак и смиреност, произашлу из посвећености трагању за покретима живота кроз привиде које нам нуди реалност. Све оне као да говоре – свеједно је да ли сам самотан или у мноштву, ту сам, ја “ …у средишту света, један зрак Сунца, и ускоро пада ноћ…” ( италијански песник Салваторе Квазимодо)…“
Мирјана Бајић, кустос

……………………………………………………………………………………………………….

 

3-9.4.2017.

Izložba dečjih radova Dramskog udruženja mladih ZzzUm – DRUM ZzzUM

U susret Uskrsu

Prolećna sezona Galerije SULUJ započela je jednim radosnim susretom i izložbom. Susretom sa dečjim stvaralaštvom Dramskog udruženja mladih DRUM ZzzUM.

Rad sa decom traži veliko posvećenje i energiju, ali je energija koju vam vraća višestruka, dragocena i inspirativna. O ovome svedoči i entuzijazam predavača ove škole, prvenstveno njenog osnivača – Dušice Živković Zlatarić koja više od jedne decenije kreira i vodi programe za decu i mlade. Program DRUM ZzzUm-a ima izuzetan edukativni koncept i pruža mališanima pravu malu školu umetnosti i kulture. Kroz bogate likovne, muzičke i dramske sadržaje, zabavu i igru, motiviše decu na stvaranje, samoizražavanje i kreativnost, i podstiče razvoj svih njihovih potencijala.

Izložbu čine radovi tematski vezani za predstojeći veliki praznik Uskrs, kao i izbor radova iz prošlogodišnjeg likovnog programa DRUM ZzzUM-a, koji vodi slikarka i likovni pedagog – Ljubica Stančić.

Veliki Pikaso rekao je da uvek zastane da pogleda kada deca crtaju na ulici, i to je ono što svima preporučujemo, i želimo, susret sa iskonskom likovnošću i radošću stvaranja.

Milica Stojšin, asistent kustosa

Tokom izložbe U susret Uskrsu , Dramsko udruženje mladih DRUM ZzzUM predstavilo se i nizom pratećih aktivnosti (kaligrafske radionice; radionica reciklaže – u okviru koje su, na pravoslavnu Lazarevu subotu – Vrbicu, mališani imali priliku da stvaraju umetnička dela od papira, vrbovih grančica i latica cveća , kao najavu sutrašnjeg praznika Cveti,  kada je u 13h održano i svečano zatvaranje izložbe.

DRUMZzzUM02    DRUMZzzUM01

Dramsko udruženje mladih ZzzUm (DRUM ZzzUM)

Predstavlja jedinstveni koncept edukacije, zabave i igre koji provereno utiče na razvoj svih potencijala kod dece.Kroz bogate  dramske, muzičke i likovne sadržaje deca se motivišu da predstave svoj svet i sebe kroz ove vidove izražavanja.

“Na izložbi, u Galeriji SULUJ, predstavićemo se radovima tematski vezanim za predstojeći veliki praznik Uskrs. Obradjivali smo temu srednjovekovne srpske umetnosti, bavili se stilovima arhitekture, ornamentima i freskama. Starija grupa predstaviće se portretima vladarske loze Nemanjića, dok će mladja grupa izložiti radove sa ornamentima koji su detalj sa neke odeće srpskih srednjovekovnih vladara.Neki od radova biće i originalna dela samog deteta, inspirisana već postojećim ornamentima.Ali, na ovaj način, baš kroz umetnost, deca dolaze do saznanja i o značaju vladara iz svoje prošlosti.“-kaže Dušica Živković Zlatarić, osnivač Dramskog udruženja mladih „ZzzUm“.

„U DRUM ZzzUm školi slikanja deca uče da se izražavaju kroz različite likovne tehnike pronalazeći kroz odredjeno vreme i svoj likovni izraz, svoju poetiku.Ono što se s velikim interesovanjem održalo u ovoj školi je proučavanje  raznih umetničkih dela kroz istorijske epohe, upoznavajući  se sa stilovima slikarstva, arhitekture. Cilj nam je da kroz umetnička dela nauče da drugačije opažaju svet oko sebe i da to mogu da primene u svojim umetničkim radovima“, kaže slikarka, Ljubica Stančić.

(NAPOMENA: Navedeni tekst se koristi isključivo za informisanje javnosti o  radu Dramskog udruženja mladih ZzzUM.

…………………………………………………………………………………..

 

1.4.2017.

Милица Стојшин  /  МАЛА ИЛУСТРАТОРСКА ШКОЛА – МИШ

СКОЦКАНА ПРИЧА

У суботу 1. априла у Галерији СУЛУЈ је одржана  прва овогодишња дечја уметничка радионица Милице Стојшин – МИШ / Мала илустраторска школа. Галерија СУЛУЈ ће, као и током прошле године, бити домаћин главног програма ове радионице, прва овогодишња тема је – СКОЦКАНА ПРИЧА.

MILICA STOJŠIN, MIŠ2017april PLAKAT

……………………………………………………………………………………

Mart 2017.

 

pozivnica-novoprimljeni-2017-a

Tokom  marta u Galeriji SULUJ održana je  Izložba novoprimljenih članova Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije – ULUPUDS.  Čestitamo kolegama!

 

2016

Tamara Pantić i Jovan Pantić  /  POSTOJANJA I DALEKE STRAŽE

suluj-t-pantic-j-pantic-2016

   Od 17. decembra u Galeriji SULUJ  možete posetitei zajedničku izložbu  –  projekat POSTOJANJA I DALEKE STRAŽE, Tamare Pantić i Jovana Pantića. Postavka obuhvata slikarska i skulptoralna dela ovih autora. Izložba će trajati do 30. decembra.

 

…………………………………………………

 

DIJALOG  /  Jelena Bojanić i Milica Prelić

 

j-bojanic1_imagem-prelic1_image

 

Prikaz izložbe omogućio Portal gallery-shots.blogspot.rs. / Urednik portala i autor fotoreportaže – Milan Kralj

 

 

………………………………………………….

Mišo Filipovac / MOOD /  24.11-3.12.
  tn
Prikaz izložbe Miša Filipovca –  MOOD  / Portal gallery-shots.blogspot.rs
Zahvaljujemo se Milanu Kralju – autoru fotoreportaže i uredniku portala.
…………………………………………………..

MANIK _ Sound of snowing

plakat1

   Od 2. do 22. novembra u Galeriji SULUJ mogli ste pogledati izložbu umetničkog dvojca MANIK – Marije Vaude i Nikole Pilipovića, u čijem je fokusu problematika odnosa energije stvaralačkog čina prema svetu punom falsifikata, iskvarenog sećanja, gubitka oslonca, cinizma…
Postavka dela, velikih formata, sadrži kako apstraktni tako i figurativni likovni stilski repertoar uz preispitivanje numeričkih oznaka-kodova kojima smo ne samo okruženi već i potpuno zarobljeni u mreži identifikacija, praćenja, i u krajnjem – neslobode…

…………………………………………………

Irena Bijelić Gorenjak i Dragana Pajković Dodig  /  AKT

14560160_10209065470726472_736791692320114050_o

   „Umetnost ne odslikava realnost, ona prikazuje suštinu te realnosti koristeći, po potrebi, i irealna sredstva po svojim zakonitostima pomoću dirigovanog bezakonja. Sigurno da, do sada, teorije poznaju i dečje upoređivanje ženskog tela i, recimo, violončela… očiju i celih, četvoročetvrtinskih nota …violinskog ključa i stidnih dlačica …ali i to da akt sigurno nije pandan koncertu ili simfoniji, nego pre, nekoj vokalnoj kompoziciji sa jednim, dakle, solo interpretatorom.“

Goran Srećković

…………………………………………………………………………….

 

Nenad Ilić / FLUIDNOST , PREOBRAŽAJI

nenad-ilic_zeppelin_46x61cm

   Beogradski umetnik Nenad Ilić, predstavio se, u toku jesenje sezone galerije SULUJ, novim ciklusom crteža i akvarela pod nazivom FLUIDNOST, PREOBRAŽAJI.
Rafiniranim crtačkim umećem autor istražuje mogućnost preobražaja realnog, predmetnog okruženja u metafizičko – fantastički svet.
   Nenad Ilić rodjen je u Zemunu, 1959. godine. Diplomirao je i magistrirao na Fakultetu Likovnih Umetnosti u Beogradu. Član je ULUS-a od 1988. godine. Pored likovne umetnosti, profesionalno se bavi i animacijom i grafičkim dizajnom.
…………………………………………………………………………………………………………………………

Svetlana Jovanović  /  COLOURFUL

s-jovanovic01
svetlana-markovic-jovanovic-02svetlana-markovic-jovanovic-03

   Izložba COLOURFUL, mr umetnosti Svetlane Jovanović, na kojoj umetnica predstavlja nove radove iz ovog ciklusa, nadovezuje se na njeno dugogodišnje bavljenje mikro i makro svetom prirode, kao neiscrpnom temom i inspiracijom.

  U apstraktnoj i ekspresivnoj igri, bogatog kolorita, ritma i atmosferičnosti, Svetlanini radovi osvajaju nas i uvlače u svoj metafizički svet…

Uporedo sa izložbom u Galeriji SULUJ, Svetlana Jovanović priredila je,  u Galeriji Zadužbine Ilije M. Kolarca, izložbu novog ciklusa crteža pod nazivom NESTVARNI PEJZAŽI, na kojoj nam se ova autorka, koju znamo kao izuzetnog koloristu, predstavila jednom moćnom igrom grafičkih elemenata, u igri OBLIKA i OBLAKA.

   Svetlana Jovanović rodjena je u Šapcu, 1978. godine, živi i radi u Beogradu. Diplomirala je na slikarskom odseku Fakulteta Likovnih Umetnosti, a magistrirala na grupi za višemedijsku umetnost Univerziteta Umetnosti u Beogradu. Član je ULUS-a. Aktivno izlaže od 2000. godine, imala je dvanaest samostalnih i  niz kolektivnih izložbi, a bavi se i pedagoškim radom. Njeni radovi nalaze se u brojnim privatnim i galerijskim kolekcijama.

   Ove dve izložbe – dva velika ciklusa slika i crteža, zajedno sa izložbom održanom u Narodnom muzeju u Šapcu, koju je autorka imala početkom proleća zaokružuju i obeležavaju njenu ovogodišnju, veoma bogatu, stvaralačku produkciju.

Milica Stojšin, saradnik

 

 

………………………………………………………………………..

  • Irena Nikolić Micković  / Na kraljevskom putu

 

  • Peđa Rakićević  /  Autentična emotivnost prirode

 

  • Milan Hrnjazović  /  Razglednice sa Mediterana

 

  • Jelena V. Atanasijević  i  Slobodan Marinković  /  Kompozicije

 

  • Predrag Lojanica  /  Beleške u vremenu

 

  • Ljiljana Kolundžić  /  Ženske priče

 

  • Slavica Lazić Dundas  /  Prazna mesta

 

 

2015
2014
2013
2012
2011
2010

Advertisements